Tijdelijke actie voor buurtontmoetingsplekken

Fonds 1818 stelt extra geld beschikbaar voor het verbeteren van buurtontmoetingsplekken. Wij hebben bijna driehonderd buurtontmoetingsplekken in onze hele regio geselecteerd en uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor het opknappen of verduurzamen van hun gebouwen. De speciale donatieregeling loopt tot 1 maart 2023. 

Fonds 1818 vindt het belangrijk dat buurtgenoten elkaar niet voorbijlopen, maar elkaar leren kennen en begrijpen door samen activiteiten te ondernemen. Geen plek die zich hier zo perfect voor leent als een buurtontmoetingsplek! Een goed functionerende buurtontmoetingsplek is sfeervol aangekleed en toegankelijk voor alle buurtbewoners. Het is een plek waar alle bezoekers zich welkom voelen. 

Om de buurtontmoetingsplek een extra impuls te geven, heeft Fonds 1818 een uitnodiging gestuurd naar niet-commerciële locaties die waarschijnlijk voldoen aan de criteria waar wij waarde aan hechten. Zo vinden wij het belangrijk dat de locaties met vrijwilligers werken, activiteiten organiseren waaraan iedereen kan meedoen, minimaal vier dagdelen per week open zijn en voldoende bezoekers ontvangen. De geselecteerde buurtontmoetingsplekken kunnen elk een donatie aanvragen voor een investering in hun pand, aankleding en/of materialen voor activiteiten.

Heb jij geen bericht van Fonds 1818 ontvangen en denk je met jouw buurtontmoetingsplek wel in aanmerking te komen voor onze speciale donatieregeling? Neem dan contact op met Martine Vinkesteyn